sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Ik houd van Utrecht

Ik houd van Utrecht. Minä rakastan Utrechtiä.

Täällä on toisaalta niin samanlaista ja toisaalta niin erilaista. Täydellinen yhdistelmä tuttua ja tuntematonta. Meidän asunto(la) tuntuu kotoisalta ja keräännytään kielikurssilaisten kanssa usein meidän keittiöön juttelemaan ja hengaamaan. Vaihdon aloittaminen kielikurssilla oli täydellinen ratkaisu sillä tutustuminen käy kovin luonnollisesti. Muutamat lähtee kuukauden jälkeen muualle opiskelemaan, mutta suurin osa jää tänne eli meillä on jo oikein mainio ryhmittymä sekalaista seurakuntaa Utrechtissä.

Perjantaina tehtiin reissu De Haagiin, maailman rauhan keskukseen ja Hollannin hallinnolliseen keskukseen. Maailman rauha ei ollut yhtään sen kouriintuntuvammin lähellä siellä kuin täälläkään, mutta valtiolliset laitokset oli tyylikkäitä. Meidän opas kertoi silmät kiiluen maan uniikista demokratiasta. Muuten ihan hienoa, mutta taisi olla samanlainen systeemi jokaisessa sillä hetkellä edustetussa maassa. Myös hollannissa on eduskunnan kyselytunti tiistaisin. ;>




Yllä valtiopäiväsali perustuslain tärkeimpien artiklojen kera, alla suomityttöjä VIP-henkilöinä.

Näin perjantaina myös meren! Ah. Odotan jo kuinka täällä hieman lämpenee ja pääsee tallustamaan lämpimämmälle rannalle. (Oli aika jäätävä tuuli..)

Ollaan käyty harhailemassa välillä myös Utrechtin yöelämässä ja sanon harhailemassa, koska sellainen pubin löytäminen jossa olisi meille kaikille tilaa on osoittautunut aika hankalaksi. Kaupunki on täynnä söpöjä pikku kuppiloita ja tosi kotoisia kahviloita. Nyt ollaan kuitenkin löydetty lemppari, joka varmasti muodostuu kantakapakaksemme, koska kun kaikki muut paikat on hukassa, se löytyy aina. Ihana pikkuruinen rokkiklubi kanavassa, jossa on joka ilta livemusaa ja mainio tunnelma. Siellä saa aina vapaasti harjoitella omaa hollantiaan, kun kukaan ei kuule kuitenkaan mitä sanot.

Kurssin toka viikko alkaa. Jo nyt sen verran kielitaitoa taskussa, että päihitän viime syksyn vaihtarit. Saa nähdä mitä ensi viikolla oppii. Tot ziens!

Päivän sana: Leuk=kiva, rento, hauska
Viikonlopun musiikkia: Ewert and the two dragons




Meikä <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti