sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Sneeuw!

Kulttuuria, kulttuuria! Viikonloppu on nautittu erityisen spesiaalista Utrechtin museokierroksesta, jonka kielikurssi meille tarjosi. Löysin unelmieni kodin kierroksella: Rietveld Schröderhuis http://centraalmuseum.nl/bezoeken/locaties/rietveld-schroederhuis/ Rietveld, tuo hullu Utrechtiläinen arkkitehti suunnitteli talon omalle rakastajalleen ja hänen lapsilleen. Tyyppi edustaa tyyliltään De Stijl -tyyliä, ja on aika tunnettu veikko ympäri maailman. Talo oli _ihana_ ja samalla aivan järjetön. Kaksikerroksisen talon pohjakerroksessa oli vaan työhuoneita ja keittiö ja hullun arkkitehdin toimisto, mutta yläkerta oli masterpiece! Yläkerran kaikki seinät oli liikuteltavia ja ne saattoi kaikki poistaa muodostaen yhtenäisen käytännöllisen tilan kaikista makuuhuoneista ja ruokailunurkkauksesta. Valoa oli paljon ja suuret ikkunat sai auki häivyttäen talon ja ympäröivän luonnon rajan. Se oli jotain niin mieltäräjäyttävää! (Ainoastaan hollannissa..) Ostin kortteja, joissa oli pohjapiirustus: Kun voitan miltsin lotossa rakennan itelle mukavan kreisiasunnon.

Tän lisäksi käytiin Utrechtin päämuseossa, joka oli enemmän tai vähemmän hämmentävä labyrinttikokemus. Heikommat olisivat saattaneet tuupertua matkalla kerroksesta toiseen, tai huomatessaan kiertävänsä ympyrää. En suosittele heikkohermoisille tai sydänvikaisille.

Perjantaina saatiin nauttia ranskalaisesta ateriasta, kreikkalaisesta salaatista, etelä-afrikkalaisesta viinistä ja muutoinkin kovin monikulttuurisesta ilmapiiristä, kun kokoonnuttiin kielikurssilaisten kanssa meidän Kruisstraat kommuuniin, jossa meitä asustaa jopa kuusi. Ruoka oli mainiota, viini täydellistä ja yhdessä tekeminen koko illan ydin. Jos ei muutoin ole vaihdossa kivaa, niin näiden ihmisten seurassa tulee ainakin nautittua ekasta kuukaudesta.

Muutoin on tullut otettua kotona aika rennosti ylisosiaalisten viikkojen jälkeen. Syödään välillä kommunaalisesti pannukakkuja tai käydään lounaalla, mutta on ollut myös ihanaa nollata ja nukkua pitkään. Koulunkäynti on rankkaa hommaa! Olin jo ihan unohtanut millasta se oikeesti olikaan.

Päivänsana: BELANGRIJK kaikki on aika todella TÄRKEÄÄ


(Kuuntelen Olli PA & Funksonsia mun oulunmurteen kaipuuseen - toivon etten turkuistu näiden turkulaisten seurassa...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti